8 december 2018 10:00

Scheidsrechter

Dhr. P. Schrijver

Zoetermeer,  8 december 2018.

Sinterklaas net het land uit en de officiële winterstop komt er aan. Met de nog 1 wedstrijd te spelen zou onze 14-1 deze Najaarscompetitie als kampioen kunnen afsluiten na een overwinning. Regen, regen , regen en heel veel maar dan ook heel veel wind waren de bijkomstigheden tijdens deze wedstrijd op het sportpark van FC Zoetermeer.

Om even na 10.00 uur floot de zeer correct fluitende scheidsrechter Dhr. Schrijver voor aanvang van de wedstrijd.  In de voorbespreking werden alle tactische vaardigheden in de prullenbak gestopt en werd iedereen duidelijk gemaakt dat we met deze weersomstandigheden geen ballen door de lucht moeten spelen maar kort combinatie voetbal dat de handtekening is van dit jonge team in ontwikkeling.  Met de slogan TEAM ( Togehter Everyone Achieve More ) het geen de boys verteld werd dat we samen winnen, verliezen of gelijk spelen er zijn in ons team geen uitzonderingen iedereen is gelijk gingen we vol op de aanval.

Dat de wind veel invloed had op de bal en controle over de bal bleek wel in het begin iedereen moest wennen gelukkig ook de tegenstander. Met een paar knappe combinaties werden er mooie aanvallen gezien waaruit snel de 1-0 ontstond. De 3 extra doelpunten in de eerste helft maakte een ruststand van 4-0 waarbij opgemaakt dat er hier en daar ook wel wat geluk bij was. Na de thee een nog meer combinerende FC Zoetermeer waarbij de toegenomen wind wel een spelbreker was in de afronding.

Met nog 2 extra goals in de 2e helft was de 6-0 overwinning een feit en is de O14-1 officieel Najaarskampioen, van harte gefeliciteerd jongens een hele goede prestatie. Waar het verder gaat voetballen en in welke competitie  hangt af van de KNVB maar dat horen we tijdens de winterstop.  We stoppen niet met trainen behalve as  maandag dan hebben we een oefenwedstrijd tegen  DWO JO15-1  in het Westerpark om 19.00 uur.

Vandaag speelde Lorenzo een ongelukkige wedstrijd doordat hij in de 4e minuut moest uitvallen wegen een enkelblessure juist er nu familie uit Italie was overgekomen om te kijken. Voor deze familie hebben we nog een speciaal dank woord:
Cara famiglia, è un peccato che tu non abbia visto Lorenzo giocare a lungo. Supponiamo però che possa partecipare a questa squadra attraverso i numerosi esercizi di Juvu e quindi sia diventato migliore. Forse puoi guardare la partita di pratica lunedì. Ciao