DSO JO14-2

1e klasse 2

24 november 2018 10:00

Zoetermeer, 24 november 2018.

Vandaag de dag van een heuse stadsderby tegen DSO. Wedstrijden waar gemaakte doelpunten, verloren en gewonnen potjes en de stand op de ranglijst geen garantie geven wie er gaat winnen. Een derby staat op zich zelf zeker tegen DSO waar ook ex FC Zoetermeerders in spelen. Toch zijn dit de wedstrijden die op de diverse scholen al vaak van te voren worden besproken tussen de spelers van beide verenigingen. Vandaag was het dan zover…….

….. om 10.00 uur exact was het wederom de uitstekende scheidsrechter Joey Meeuwise, onthoud deze naam want deze jonge scheidsrechter zien we binnenkort op TV, die floot voor aanvang van de stadsderby. DSO was ook gebrand om onze jongens in ieder geval goed tegenstand te bieden en met hier en daar loerend op de counter om ons te verassen. Het spel ging redelijk op en neer met wel de betere kansen voor FC Zoetermeer.

Het duurde toch tot de 30ste minuut voordat er gescoord werd, 1-0 en niet veel later door een terechte strafschop werd de 2-0 op het scorebord zichtbaar. Dit was tevens de ruststand.

In de 2e helft was er een veel beter voetballend FC Zoetermeer te zien en creëerde daardoor mooie kansen. Met leuke combinaties en bewegende spelers werd alweer snel het doel gevonden. Knappe doelpunten en doorgaan tot het eindsignaal met af en toe mooie acties.

Achteraf was van een heuse stadsderby geen sprake daar was het niveauverschil te groot voor. Na het eindsignaal konden de spelers de warme douche opzoeken met een verdiende 6-1 overwinning. Wederom 3 punten voor FC Zoetermeer en DSO bedankt omdat ze echt probeerde om er een wedstrijd van te maken op een zeer sportieve wijze. Nog 2 officiële wedstrijden tot aan de winterstop  om te beginnen volgende week tegen de nr. 3 sv Ommoord om 09.00 uur in Rotterdam.