FC Zoetermeer JO14-1

1e klasse 2

1 december 2018 9:00

Rotterdam,  1 december 2018.

Verzamelen op 1 december om 08.15 uur in Rotterdam is wel heel vroeg. Een van de redenen dat we de techniektraining van vrijdag hadden afgezegd om fris aan de wedstrijd te kunnen beginnen. De techniektraining hadden we gecombineerd met een stuk conditie training afgelopen woensdag. Met een bijna volledige fitte selectie waren na de man, die de poort opende van het sportpark naast de A20, de eerste bezoekers. Kantine nog dicht en lekker donker en geen koffie is even wennen.

Nadat alle spelers in de kleedkamer aanwezig waren en de kantine ook zijn deuren opende kregen de jongens het spelplan van deze wedstrijd te horen. Niet heel veel anders dan voorgaande wedstrijden met een accent op goed van start gaan en blijven voetballen tot het eind.

Om even over 09.00 uur floot, de achteraf uitstekende jonge scheidsrechter in opleiding, voor aanvang van de wedstrijd tegen SV Ommoord O14-1. Op het hoofdveld, echt gras dus,met een heuse tribune voor de mee gereisde supporters. Het gras was goed doorweekt hetgeen het zwaar maakte omdat je er behoorlijk inzakte wat ook de balsnelheid handeling niet altijd ten goede kwam. De wedstrijd begon behoorlijk rommelig of dat door het veld kwam of dat het te vroeg is,  het zag er niet zo goed uit. Nadat de coaches behoorlijk veel van zich hadden laten horen de eerste tien minuten werden we wakkerder en werd beter gevoetbald.

In de 13e minuut dan toch de eerste goal door goed  anticiperen van onze rechtsbuiten op een afgeketst schot 0-1. Daarna begon het te lopen met nog 3 mooie goals in de eerste helft was de ruststand 0-4.  In de rust niet heel veel aanwijzingen alleen hier en daar een individueel aandachtspunt.  Met enkele wissels begonnen we de 2e helft zoals we de eerste zijn geëindigd met druk op de tegenstander, positioneel vrijlopen en doelpunten maken.  Na 2 minuten viel alweer de eerste goal en daarna bijna iedere 4 minuten nog 1. Einduitslag 0-11. Een mooi resultaat en de eerste winst van de dag was een feit, 3 punten mee naar Zoetermeer.

Vooraf hadden we in de voorbespreking aangegeven dat we voor de 3 punten moesten gaan en afwachten wat Excelsior M. zou doen met de wetenschap dat hun O14-1 en O15-1 gelijktijdig moesten spelen wat dat betekende bleek vorige week wel waar ze gelijk speelde tegen XerxesDZB. De gedachten bleek waarheid te zijn geworden, verlies van Excelsior M. bij en in Woerden.

Door de overwinning van Woerden staan we dus met 2 punten voorsprong bovenaan met een doelsaldo  van +54 en de minst gepasseerde verdediging deze extra winst is mooi na de goede periode van afgelopen tijd.

De 3e winst van vandaag is eigenlijk wel de mooiste. Door het blijven voetballen in de 2e helft en iedereen zijn taken goed zien uitvoeren tot het laatste fluitsignaal is de mooiste overwinning. Hier worden we als team alleen maar beter van een overwinning kan alleen door team prestatie en dit is de grootste groei die we als team op dit moment doormaken. Goed gedaan jongens.

Volgende week de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen VOC. Deze wedstrijd spelen we thuis op veld 1 om 10.00 uur.