FC Zoetermeer JO14-1

Hoofdklasse 5.7

18 mei 2019 13:00

Zaterdag 18 mei 20:19 , Nieuwerkerk ad IJssel

Vandaag was het de eerste mogelijkheid dat we na een lang seizoen kampioen konden worden in de Hoofdklasse. Een gelijkspel in en tegen Nieuwerkerk zou genoeg zijn. Afgesproken hadden we om anders dan normaal de wedstrijd bespreking bij FC Zoetermeer te doen en op relaxte wijze als groep te vertrekken naar Nieuwerkerk ad IJssel.

De uitgelaten sfeer en spanning op sommige koppies gaf aan dat er hier en daar wel last was van zenuwen en dat is ook normaal want je speelt niet ieder jaar voor het kampioenschap in de Hoofdklasse. Onder zeer zomerse omstandigheden mochten we deze wedstrijd spelen op veld 1 waar de vele mee gereisde ouders, familieleden en vrienden een mooi plekje hadden gevonden op de tribune.

Even na 13.00 uur floot de scheidsrechter voor aanvang van de wedstrijd. Anders dan normaal en geheel volgens afspraak lieten onze jongens zien waar ze voor gekomen waren, 3 punten. Met felheid wilde we snel in balbezit komen en iedere 2e bal zou dan voor ons moeten zijn.

Dit werd goed uitgevoerd toch was het VV Nieuwerkerk die na 15 minuten spelen op 1-0 kwam. Onze jongens zijn dit seizoen wel wat gewend en wat ze heel goed weten is dat een wedstrijd 70 minuten duurt en dat wij altijd kansen creëren. Het was dus ook dat uit een specifieke O14-1 aanval de gelijkmaker voor rust gemaakt werd.

In de rust was de spanning van de koppies af en werd er duidelijk gemaakt dat we beter waren maar wel compacter moesten staan om het middenveld niet te laten overlopen. De 2e helft werd er niet beter op qua voetbal maar was wel ongelofelijk spannend, zeker nadat we een penalty tegen kregen, 2-1 en weer moesten de jongens op zoek naar de gelijkmaker.

Wat daarop volgde was een ware wedstrijd vol spanning, strijd en zeker de wil om niet te verliezen. 10 minuten voor tijd werd onze door gebroken linkerspits neergehaald net buiten het strafschopgebied. Een gele kaart en 10 minuten tijdstraf voor de speler van Nieuwerkerk. De vrije trap die hierop volgde werd gelijk afgestraft en FC Zoetermeer lag met nog 10 minuten te spelen weer op kampioenskoers. De jongens kregen vleugels en de 2-3 en 2-4 waren zeer verdiend en onder zeer luid applaus konden de jongens zich Kampioen van de Hoofdklasse noemen.

Een geweldige prestatie met nog 1 wedstrijd te spelen is het kampioenschap veilig gesteld.

Volgende week nog 1 wedstrijd thuis om 11.00 uur waarna onze kampioenen worden gehuldigd!