16 maart 2019 10:15

Schiedam, zaterdag 16 maart 2019.

Voetbalvereniging P.P.S.C. uit Schiedam speelt op het sportpark Thurlede, in het Beatrixpark. Centraal gelegen te midden van de Schiedamse woonwijken. Grenzend aan Schiedam-Oost, Nieuwland, Groenoord, Kethel, Woudhoek en Spaland.
PPSC heeft in de loop der jaren een goede naam opgebouwd en probeert voor haar leden en belangstellenden een boeiende vereniging te zijn. De ideale balans tussen prestatie en gezelligheid!

Ook dat hebben wij vandaag ervaren het was een prima en sportieve wedstrijd tegen de Pro Patria Stormvogels Combinatie. Op veld 3 konden wij tussen de buien door op het kunstgras de wind trotseren want dat was wel een negatieve factor vandaag om het goede verzorgde spel te blijven spelen van de laatste tijd maar goed, daar had ook PPSC last van.

De diverse speelwijze die wij kunnen hanteren werd vooraf uitvoerig besproken en iedereen wist zijn taak. Van onze tegenstander wisten we nog van vorig jaar waar hun kracht lag. Dan is het heel goed dat de spelers zelf de opstelling aanpaste aan de startopstelling, dit is mooi om te zien dat deze groep dit soort voorbesprekingen serieus neemt en ook begrijpt.  De wedstrijd op zich was wel spannend of moet ik zeggen we maakten hem spannend? Dit laatste is zeker het geval omdat we de wedstrijd in de eerste helft al hadden moeten beslissen goede kansen  niet benut of net niet scherp en dat maakte dat onze tegenstander in punten bleef geloven. De 0-1 was een fraaie aanval welke kalm werd afgrond.

Na de rust had PPSC zijn voorhoede aangepast en werd de druk op onze verdediging een stuk groter maar de goal bleef uit ook aan de zijde van FC Zoetermeer. Zelfs een penalty werd niet benut door PPSC  met name door goed handelen van onze keeper.  Het was FC Zoetermeer die als eerste weer scoorde maar helaas wel in eigen doel.  De 1-1 bleef lang op het scorebord staan en nadat de 2e vrije trap in 5 minuten op schitterende wijze werd ingeschoten waren de 3 punten voor FC Zoetermeer.

Ondanks de weersomstandigheden goed gespeeld en de  mee gereisde supporters hebben genoten van een spannende wedstrijd. We noemen zelden namen in onze verslagen omdat het resultaat een team prestatie is positief of negatief toch willen wij vandaag een compliment maken aan Arvind die deze wedstrijd zich volledig heeft weg gecijferd voor het team door de spelbepaler van PPSC het voetballen moeilijk te maken waardoor hij zijn eigen acties minder kon etaleren. Dit verdiend een dikke pluim.

Volgende week krijgen we om 10.45 uur de goed voetballende ploeg uit Nieuwerkerk op bezoek.