Hoofdklasse 5.7

2 februari 2019 10:15

Zoetermeer, 2 februari 2019.

Op het Sportpark van FC Zoetermeer werd er voor het eerst weer gespeeld voor de competitie, in de Hoofdklasse. Een knappe prestatie van onze jongens welke door de KNVB is beloond met promotie naar deze Hoofdklasse groep. Na enkele trainingen en oefen potje was het vandaag voor het echte werk.

Tegenstander was DHL O14-1, welke in het najaar op een keurige middenmoot positie was  geëindigd in de Hoofdklasse. De jongens werden ruim een uur van te voren verwacht om de tactische  bespreking aan te horen en na het uittekenen  van de tactiek werden ze met 3 opdrachten het veld in gestuurd. Na een serieuze warming up werden de laatste punten nogmaals herhaald.

Om  10.15 uur floot scheidsrechter P. Schrijver  voor aanvang van de wedstrijd, dat het iets sneller ging was duidelijk aan DHL te merken deze lieten de bal makkelijk van links naar rechts gaan en andersom en daar moesten we de eerste 10 minuten even aan wennen. Na deze periode begon het team goed te lopen en werden de opdrachten die de jongens mee hadden gekregen zichtbaar, niet alles ging goed maar dat ze het probeerde is een mooi signaal om beter te worden als ploeg.

De beste kansen waren duidelijk voor FC Zoetermeer en een 2-0 ruststand was meer dan terecht. In de rust melde de trainers dat er van onderschatting geen sprake moet zijn en dat bij 1 doelpunt van DHL de spanning weer terug zou zijn in de wedstrijd. Het begin van de 2e helft was duidelijk voor DHL en FC Zoetermeer ging te ver naar achteren voetballen en was slordig. Dat de 2-1 viel was  niet onverwacht gezien het spelbeeld van het begin van de  2e helft. Gelukkig duurde dat maar 8 minuten want toen maakte FC Zoetermeer  aan alle spanning een eind door op zeer fraaie wijze de 3-1 te maken. Daarna was het verzet gebroken en kon FC Zoetermeer makkelijk uitlopen naar 5-1.

Een prima prestatie als eerste wedstrijd in de hoofdklasse, complimenten jongens. Volgende week 3x trainen en we gaan weer ons best doen voor de Crowdfundingactie voor deelname aan de Blackpool Cup (UK).