5 - 5

FC Zoetermeer JO12-2

1e klasse 1

16 februari 2019 11:00

Op zaterdag 16 februari 2019 onze derde wedstrijd in de competitie tegen de jo12-2 van Sportlust ’46 in Woerden. Dit team kenden wij, in de eerste gedeelte van de competitie hadden we eerder van hen gewonnen met 4-3 . Afwezig Jayden V. en Lucas. In de tweede helft zou Jesper aansluiten bij het team.

Nadat de coaches ons hadden klaargestoomd voor de tegenstander en met ons de opstelling hadden doorgenomen gingen we naar het veld.
Om 11:00 uur floot de scheidsrechter, het was aanpoten voor beide partijen want beiden wilde als eerst scoren. Het lukte Sportlust om als eerst te scoren 1-0. Gelukkig konden wij de achterstand vrij snel herstellen. Tygo kwam aan de bal op links en die legde de bal terug op Ruben. Ruben plaatste de bal goed voor zijn rechtervoet en haalde vervaarlijk uit waarna de bal boven de keeper in het goal verdween, 1-1. De 1-2 kwam van de voet van de snelle Tim. Uit een afgeslagen aanval pikte Richenel de bal op uit de drukte, speelde die in de loop van Tygo. Tygo speelde de bal naar de snelle Amin. Amin draaide open naar rechts en speelde de bal naar de opkomende Tim. Met de bal aan zijn Zevenmijlsvoetbalschoenen liep Tim de zestienmeter van Sportlust binnen en plaatste de bal diagonaal in het doel naast de keeper, 1-2. Lang konden we niet genieten van de voorsprong uit een korte combinatie scoorde Sportlust de 2-2. Ook de 2-3 was weer een schoonheid van een doelpunt. Onze keeper Jayden kreeg de bal te pakken uit een afgeslagen aanval van de tegenstander, zette het spel gelijk voort door de bal ver in de richting van Livai uit te trappen. De kleine Livai die tussen twee verdedigers stond controleerde de bal uitstekend en sprintte weg richting het doel van de tegenstander. Livai aarzelde niet, drukte af en school de bal naast de keeper in het doel, 2-3. Pfwieet, Rust.
Tweede helft; wij kregen de aftrap. De ingevallen Jesper bracht de bal aan het rollen. Jesper leverde de bal af bij onze back Tim, Tim liep op en speelde de bal gelijk diep naar Senn, Senn liep als een haas door en legde net voor de zestien van de tegenstander de bal terug op Amin. De altijd zo koele Amin dacht niet na maar plaatste de bal met een boogje in het Doel, 2-4, (yes , reactie van de schrijver). Lang konden wij niet genieten van deze voorsprong. Het derde kwartier van de wedstrijd bleken wij niet zo geconcentreerd, hierdoor kwam Sportlust zelfs op een 5-4 voorsprong. Gelukkig hadden we Jesper nog, hij kwam uit een opgezette aanval aan de bal. Jesper aarzelde niet en vanaf ongeveer 13 meter haalde hij met een droge knal uit. De bal verdween met een boog boven de keeper in het doel, 5-5. Uit een corner van Ruben kwamen wij drie minuten voor tijd nog op 5-6, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af. Na enig uitleg bleek dat de coach van Sportlust net even daarvoor aan de scheidsrechter had gevraagd om het spel stil te leggen want een van zijn spelers was geblesseerd en kon niet verder. Jammer boys. We begrijpen jullie teleurstelling maar ook dit is voetbal.

Onze volgende wedstrijd staat gepland op zaterdag 9 maart 2019 om 10:30 uur. Wij spelen dan thuis tegen de jo12-1 van Zestienhoven.