Dhr. D. Schaap

Accommodatie

Onbekend

Zoetermeer, zaterdag 30 maart 2019.

De lente nog maar net begonnen, ruim 18 graden en een stralende zon het waren prima ingrediënten voor de topper in de Hoofdklasse tussen de nummers 1 en 2 van deze poule. HVV Hercules het enige team wat wist te winnen van onze jongens was de tegenstander vandaag en had 1 punt meer dan onze O14-1.

Afgelopen week paar keer getraind met als doel doelpunten welke ontstaan vanuit een voorzet van links of rechts voorafgaand aan een snelle opening vanuit het middenveld, de trouwe lezers zullen wel denken wat een theorie maar dan is het leuk dat de doelpunten zijn gemaakt uit deze situaties die specifiek getraind zijn. Onder leiding van KNVB scheidsrechter Dhr. D. Schaap was dit een wedstrijd met alles wat een topper moest hebben. Strijd, doelpunten, mooie acties, verdriet, vreugde en een scheidsrechter die zijn handen vol had om 22 spelers die niet wilden verliezen in toom te houden.  Al met al een wedstrijd welke geweldig was voor de neutrale voetbal liefhebber.

De uitslag 3-2 geeft aan dat het close was en dat klopte ook,  de eerste 15 en de laatste 10 minuten waren voor de gasten uit Den Haag maar de overige 45 minuten was FC Zoetermeer de baas op  het veld met de betere kansen. De eerste stralende zomer voetbal dag eiste bij FC Zoetermeer spelers het maximale en dat kramp / vermoeidheid dan komen opdagen is normaal.

Daar waar topwedstrijden wel eens saai kunnen zijn kunnen de vandaag aanwezige toeschouwers van zeggen dat echt niet waar was en hebben genoten van een prima wedstrijd.

Door deze overwinning staat onze O14- alleen bovenaan in de Hoofdklasse. Volgende week wederom een thuiswedstrijd om 09.45 uur tegen Graaf WII VAC.