FC Zoetermeer JO12-2

2 - 3

BSC '68 JO12-1

2 maart 2019 10:00

Vandaag stond de vriendschappelijke wedstrijd tegen BSC’ 68 voor ons op het programma.
Onze teamleiders hadden de wedstrijd geregeld, en voor beide teams was het de vuurdoop om op een groot veld te spelen. Ook de regels waren anders, indirecte- en directe vrije trappen, buitenspel, grensrechters, buitenspel en gele/rode kaarten enz.

Helaas waren Lucas en Richenel er niet, feestjes en blessure. Gelukkig hadden we drie invallers, Jesper, Luuk en Jayden van Beelen. Beide teams hadden veel supports meegenomen om de spelers aan te moedigen.

Nadat de scheidsrechter (Patrick) beide teams nog even had toegesproken, trapten wij om 09:30 uur af op veld 1. BSC begon iets beter als ons en kreeg al snel een aantal kansen, echter scoorden wij het eerste doelpunt. Vanuit een ingooi van Jayden V kwam de bal voor de voeten van de sterke Luuk. Luuk aarzelde niet en speelde de bal via een been van een tegenstander in de loop van Livai. Met de bal aan zijn linkervoet snelde Livai met zijn verdediger in zijn rug in de richting van de keeper van BSC. Met een geplaatste droge knal plaatste hij de bal in het doel achter de keeper, 1-0 FcZ. Lang konden wij niet van de voorsprong genieten, via een verdedigingsfout kwam de bal bij een tegenstander 1-1. We kwamen beter in de wedstrijd, via Luuk kwam de bal bij de watervlugge Amin, hij speelde zich vrij en schoot de bal met een boogje over de uitkomende keeper van BSC. Helaas kwam de bal op de lat en stuitte deze weer terug in het veld, jammer Amin. Het spel bleef op en neer golfen waarbij beide partijen wat kansje kregen.
Rust, spelers naar de kleedkamer voor drinken en tactische aanwijzingen van de coaches.

In de tweede helft waren wij de bovenliggende partij, we zette BSC onder druk en drongen hen terug naar hun eigen helft, echter scoorden zij toch de 1-3, verkeerd uitgespeelde bal vanuit onze verdediging, de bal belandde bij de tegenstander en die scoorde. Gelukkig gaven onze mannen niet op, zij lieten de kopjes niet hangen en gingen in de aanval. Amin bleek een plaag voor de verdedigers en Tim had als verdediger zijn tegenstanders helemaal in de tas. Zijn tegenstander kwam niet meer toe tot de snelle acties die hij in de eerste helft had. Onze gehele verdediging speelde met meer rust waardoor ze nauwelijks in problemen kwamen. Ook het middenveld kwam beter in het spel, maar had het zwaar omdat BSC daar grote stevige spelers had staan.

Toch lukte het vanuit goed spel en inzet vanaf het middenveld om de 2-3 te scoren. Vanuit een spel situatie aan de linkerkant kwam Jesper aan de bal, de technische Jesper speelde de bal vrij voor de kleine Tygo. Tygo aarzelde niet, en haalde uit. De bal belandde met een boog over de keeper in het doel achter de keeper van BSC, 2-3. We bleven drukken maar kwamen niet meer tot een doelpunt, goed gespeeld mannen.

De komende weken gaan we proberen nog een aantal van dit soort wedstrijden te spelen ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Jayden, Luuk en Jesper bedankt voor het meespelen. Ook scheidsrechter Patrick en grensrechter Damiano bedankt voor jullie inzet, zonder jullie hadden we niet kunnen spelen. Alle fans bedankt voor jullie aanwezigheid op deze vroege ochtend.