Jo13-1 zonder punten terug uit Wassenaar

FC Zoetermeer JO13-1

Hoofdklasse B

10 oktober 2020 10:00

Auteur: A. Horters

Door ziekte en blessure getroffen vertrok de Jo13-1 zaterdagochtend enthousiast vanaf FC Zoetermeer terrein gezamenlijk richting Wassenaar.

Het langs de N44 gelegen complex van Graaf W II VAC  was waar wij werden ontvangen door de tegenstander. Enkele ouders die zich als chauffeur mochten inzetten bleven langs de lijn voor support.  De wind was stevig en koud, maar het bleef de gehele wedstrijd droog.

De wedstrijd begon in wat een evenwicht te noemen is, dit reflecteerde in de ruststand van 1-1.

Deze 1-1 bij rust kwam tot stand door eerst een vroeg tegendoelpunt waarbij de Zoetermeerders zich lieten overrompelen en op 1-0 werden gezet. Deze vroege tegentreffer zorgde er niet voor dat er geen weerstand werd geboden door Zoetermeer, er werd gevoetbald over en weer.  Zo nu en dan waren er mooie combinaties waardoor kansen ontstonden.  Vlak voor het rustsignaal kwam Sam V met gedrevenheid tot vlak voor de keeper, deze greep naar de enkel van Sam en de scheids wees op de stip, penalty. Chivaro schoot hard op de lat en de bal belandde op de voet van Sam de J die vanuit de rebound de 1-1 op zijn naam schreef. Lekker om zo de rust in te gaan.

Na de rust waren er wat kansen ook voor Zoetermeer vanuit lastige hoeken, maar net als een week geleden bleek de tegenstander vandaag meer te beschikken over dat wat nodig is om de winnende partij te worden. Zij scoorden, eveneens vanuit een penalty, de 2-1 waarna de wedstrijd nog niet gespeeld leek te zijn.  Echter niet veel tijd later scoorde de tegenpartij opnieuw, dit keer vanuit een slim geplaatste stift over keeper Jayden heen, 3-1. Hoewel de wil om te winnen uit de teleurstelling bij de spelers zichtbaar was is het niet gelukt om deze om te zetten tot voetbaldaden. De tegendoelpunten die volgden resulteerden in een 5-1 eindstand.

Volgende wedstrijd als team de schouders er weer onder!