Divisie 6 C

7 oktober 2020 20:00

Den Haag / Zoetermeer, 7 oktober 2020.

Vandaag stond de inhaalwedstrijd in de divisie voor O16 teams op het programma. Een uitwedstrijd die toch thuis werd gespeeld tegen HVV. De Haagse Voetbal Vereniging beschikt niet over een veldverlichting op het aangewezen veld zodoende werd er gekozen om de uitwedstrijd op het sportpark van FC Zoetermeer te spelen.

Goed getraind de afgelopen twee weken en het was al meer dan 2,5 week geleden dat we voor het laatst een wedstrijd hadden gespeeld en de boys hadden er zin. De afgelopen dagen was er veel wind en heel veel regen maar op het moment dat de scheidsrechter floot voor het begin van de wedstrijd;  windstil, geen regen.

De bal was nog maar net aan het rollen en de eerste de beste mogelijkheid werd direct benut door FC Zoetermeer. Binnen één minuut stond het 0-1.

HVV is een goed voetballende ploeg welke door bewegende spelers de vrije ruimte goed probeerde te benutten. FC Zoetermeer had daar redelijk vat op en natuurlijk een doelman die weer heer en meester was tussen de “palen”, maakte dat we erg gevaarlijk waren tijdens de omschakeling en met nog 2 fraaie doelpunten konden we met een 0-3 overwinning de rust in.

De 2e helft was er één waar veel strijd in zat. Niet altijd het voetballende niveau van de eerste helft maar strijd op iedere meter. HVV scoorde nog een keer tegen waardoor de druk nog hoger werd opgevoerd om de aansluitingstreffer te realiseren, maar HVV speelde tegen een zeer goed gemotiveerd team dat weinig weggaf.

Door een snelle spelhervatting kon de 1-4 gemaakt worden en de 3 punten konden op papier mee naar Zoetermeer. Goed gespeeld mannen, strijd laten zien met als resultaat 4 mooie doelpunten.

Zaterdag a.s spelen we tegen de koploper Concordia om 11.45 uur. Helaas zijn de regels in Delft streng. Er mogen maar vijf ouders mee het terrein op. Dat is buiten de staf dus 1 ouder.