Mini toernooi tussen JO16-1, JO17-2 en JO17-1

24 oktober 2020 14:30

Zoetermeer, 24 oktober 2020.

Helaas nog steeds geen competitie mogelijk voor de JO16-1. Corona is nog wel voor minimaal twee weken de scheidsrechter op landelijk niveau en deze is resoluut, alles afgekeurd geen voetbal mogelijk.  Onderling binnen de vereniging mag er wel worden gevoetbald volgens de lokaal geldende regels.

De 17-2 en 17-1 waren de tegenstanders van vandaag in een onderling mini toernooi. Op veld 1 werden de wedstrijden van 40 minuten onderling afgewerkt onder leiding van scheidsrechter M. Berghs. Iedere wedstrijd nemen we serieus, dus ook deze twee. De eerste wedstrijd  was om 14.30 uur tegen de 17-2. Het was een eentonige wedstrijd waarbij bij de gehele wedstrijd  zich op de helft van de 17-2 afspeelde. En 0-9 winst voor de 16-1  geeft een goed verloop van de wedstrijd weer. Na de 40 minuten werd er 10 minuten rust gegeven aan de 17-2 want de 17-1 stond al klaar voor de 2e wedstrijd. De 17-1 won deze wedstrijd met 0-8.

De laatste wedstrijd in dit mini toernooi was tussen de 17-1 en 16-1. Vorige week speelde we een hele wedstrijd tegen elkaar, nu dus een halve. Goed om te zien dat er geleerd was van de wedstrijd van vorige week. Uitslag was wel dezelfde, 2-2, maar opmerkelijk was dat we wel eerst 2-0 achter kwamen. De les was: ‘op het moment dat de scheidsrechter affluit voor het einde van de wedstrijd is de wedstrijd gespeeld.’ En ondanks dat er slechts 40 minuten gespeeld werd kwamen de jongens mooi terug tot 2-2.

In deze hele rare periode waar we nu voor de 2e keer dit jaar inzitten blijven we positief en dat is goed merkbaar binnen de groep.  Deze week weer 2x trainen en volgende week wederom een mini toernooi, maar dan met een selectie van O18 spelers en natuurlijk weer de 17-1. Aanvang 14.30 uur, veld 1.