Goede 60 minuten focus van de JO16-1

17 april 2021 12:40

Zoetermeer, 17 april 2021

Op de dag dat de zon volop scheen over de velden van FC Zoetermeer stond er weer een oefenpartij tegen de JO17-1 op het programma. Er komt steeds meer vorm in de speelwijze voor de huidige JO16-1 die het vizier op komend seizoen heeft staan. Dit gaat gepaard met nieuwe speelstijl, beetje bij beetje inpassen, voor de één gaat dat moeiteloos voor de ander is het wennen, maar daarom trainen en oefenen we veel met oog op komend Divisie-seizoen.

Ondanks dat er vijf afwezigen waren konden we met 14 spelers de wedstrijd aanvangen na een goede warming up en uitleg van de trainer wat hij van de spelersgroep verlangde.

De eerste 30 minuten zat er veel voetbal in bij de JO16, waar de JO17 met snelle buitenspelers via de counter op zoek was naar het doel van de JO16. Een verkeerde pass van de JO16 zorgde ervoor dat de JO17 op voorsprong kwam. Niet veel later werd er uit een vrije trap keurig de gelijkmaker gemaakt. Na het fluitsignaal, voor de rust, gaf de trainer de mogelijkheid om zijn aanwijzingen nogmaals te benadrukken voor de 2e helft.

Naarmate de 2e helft vorderde werd het spel slordiger van de JO16 en kon het zijn eigen spel niet meer spelen en ging mee in de speelwijze van de JO17. Dat moesten we niet doen.
Een goed leermoment voor onze jongens om tot het einde full focus bezig te zijn zoals we woensdag op de training hadden geleerd in de focusoefening.

De 1-1 is een mooie uitslag waar beide partijen tevreden mee kunnen zijn.
Volgende week staat de JO19-4 op het programma.