5 - 2

FC Zoetermeer JO16-1

19 juni 2021 11:30

Berkel en Rodenrijs,  19 juni 2021

Vorige wedstrijden in de regiocup waren tegen tegenstanders die niet van het niveau waren zoals de tegenstander van vandaag, TOGB 4e divisie. Wederom naar Berkel en Rodenrijs, maar vandaag wel op kunstgras. Ouders bleken welkom en dat met het licht op de versoepelingen een mooi gebaar van de Berkelse vereniging.

De trainers gaven vooraf aan dat deze tegenstander de bal snel laat gaan van speler naar speler en dat komt omdat er veel beweging is bij de spelers zonder bal. We moeten niet onder de indruk zijn maar vanuit onze taken spelen. De scheidsrechter floot exact om 11.30 uur voor aanvang van de wedstrijd.

Het was zoeken voor beide teams naar de juiste balans en balbezit was 50/50 maar de eerste echte kansen waren wel voor onze jongens. Dat er na 20 minuten een strafschop tegen werd gegeven was eigenlijk de eerste mogelijkheid voor TOGB en deze verzilverde het cadautje van de scheidsrechter.  De eerste helft was in hoog tempo waar FC Zoetermeer echt de kansen kreeg op een voorsprong maar vlak voor rust werd een afvallende bal op rommelige wijze achter onze keeper geschoten, de ruststand 2-0.

De Zoetermeerse spelers bleven op het veld en werden gecomplimenteerd dat het spel helemaal niet slecht was hetgeen de ruststand aangaf.

Na de rust ging het spel verder en met een kleine omzetting werd de druk op TOGB iets groter hetgeen een penalty opleverde voor onze jongens. Deze werd verzilverd op goede wijze. De jongens wilden meer, maar dat leverde bij enkele razendsnelle omschakelingen van TOGB behoorlijk wat gevaar op en werden fouten snel achter elkaar afgestraft: 4-1. Toch bleven de jongens goed spelen en kon TOGB alleen maar complimenten geven voor de fraai uitgespeelde 4-2 van FC Zoetermeer.

De scheidsrechter die veel beslissingen nam die door beide teams veelal niet werden begrepen besloot in de laatste seconde van de wedstrijd nog een cadeau te geven aan TOGB, wederom een onbegrepen strapschop welke de eindstand op 5-2 bracht.

Een verdiende overwinning van TOGB waar de uitslag heel anders had kunnen zijn. Een lesje voetbal-effectiviteit noemen we dit. A.s woensdag een oefenwedstrijd tegen de nieuwe 17-1 van Nootdorp waar we een hoop bekende spelers tegen zullen komen om 20.00 uur thuis op veld 1.