tel. 070-3242422

Wassenaar, 2 oktober 2021

Rond de velden van SVC’08 was vandaag opvallend veel politie en bewaking te zien. Okee, de schutters van FC Zoetermeer waren aangekondigd of was het toch dat we achter de Amerikaanse Ambassade moesten spelen? Laten we het positief houden, natuurlijk het eerste.

Op een fraai complex verscholen tussen de bossen van het Wassenaarse stond de 2e competitiewedstrijd op het programma.
Na vorige week een uitstekende start met een 13-0 overwinning en een zeer goede doordeweekse overwinning stond vandaag de niet te onderschatten tegenstander uit Wassenaar op het programma. Op veld 2 stonden de jongens in geheel blauw klaar om hetgeen te laten zien dat ze zelf in de voorbespreking hadden aangegeven over hoe er gespeeld moest worden.

Klinkt wellicht raar, jongens die al lange tijd bij elkaar spelen moeten dit kunnen dromen, maar onderschatting is de grootste tegenstander van jezelf. Vandaar dat de groep het lijstje zelf moest invullen ( zie foto ). De opstelling was nagenoeg hetzelfde als afgelopen dinsdag en met de verwachting van de jongens moest het leuke wedstrijd worden.

Na het fluitsignaal was het binnen 2 minuten raak voor onze jongens; 0-1. De flow was er dus nog steeds. Maar door een goede counter was het de thuisploeg die de gelijkmaker maakte. Daarna gebeurde er iets in de ploeg wat we nog niet eerder hebben gezien dit seizoen. Foute keuzes, slechte inspeel passes, timing, coaching, alles ging fout. Het was ook niet raar dat de thuisploeg op een 2-1 voorsprong kwam.

Nog voor de rust wisselde FC Zoetermeer om meer balans en rust op het middenveld te krijgen maar dat zou pas na de rust zijn effect hebben. In de rust kregen de spelers te horen dat de controllerende middenvelders veel te aanvallend stonden en dat met een ploeg die een 4-4-2 systeem speelde. Dan roep je de problemen over je af als je al niet goed aan het spelen bent als team.

Dat het spannend was tot het einde kunnen we wel vertellen maar daar had je bij moeten zijn. Onze jongens knokten zich op kwaliteit terug in de wedstrijd met als resulaat een 2-3 voorsprong in de 79ste minuut. Ondanks een slechte wedstrijd een prima uitgangspunt om de wedstrijd over de zogenaamde streep te trekken. Helaas door een fout scoorde de thuisploeg in de 80ste minuut de gelijkmaker die zij vierden alsof de Champions Leaque was veroverd. Met een alles-of-niets offensief kregen onze jongens nog een corner in de allerlaatste minuut van de wedstrijd. De bal bleef hangen in het strafschopgebied en een voet van de gelegeheidsspits van FC Zoetermeer zette zijn wreef op gepaste wijze tegen het leer die het net deed bollen. De vreugde was in nog geen 2 minuten tijd omgedraaid van de thuisploeg naar FC Zoetermeer.

Direct daarna floot de scheidsrechter af en konden we onze 2e competitie wedstrijd ook met 3 punten belonen. Het was niet goed, dat zeker niet, maar ooit was er een nummer 14 die zei 'als je 1 doelpunt meer maakt dan je tegenstander dan win je de wedstrijd'.
Laat het nou zo zijn dat onze nr. 14 dit deed...

Volgende week trainen en gaan we ervan uit dat de uitvoering een incident was vandaag en dat onze tegenstander EMM’21 en toeschouwers zaterdag 9 oktober om 12.00 uur thuis een sprankelend JO17 te zien krijgen.